Netherlands – 24 May 2018 – Fietstocht langs oorlogsmonumenten – Bikeride along War Monuments

Fietstocht langs oorlogsmonumenten - Bikeride along War Monuments

Date and Time
Duration:3 hours
Organiser:IVN Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen
Location:Netherlands
Het parkeerterrein van Landgoed Bosch en Duin

map

Fietstocht langs oorlogsmonumenten - Bikeride along War Monuments

Persbericht Fiets mee langs oorlogsmonumenten Wist je dat in Nationaal…

View event details

Link:www.natuurmonumenten.nl/agenda?page=1&straal=10&waar=nationaal%20park%20loonse%20en%20drunense%20duinen

Persbericht
Fiets mee langs oorlogsmonumenten

Wist je dat in Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen maar liefst vijf oorlogsmonumenten zijn te vinden? Donderdag 24 mei 2018 om 13.30 uur nodigen wij iedereen van harte uit om samen met de duingids een fietstocht te maken langs drie verschillende monumenten. Tijdens deze fietstocht hoor je meer over de geschiedenis van deze plaatsen. We fietsen naar het monument bij Bosch en Duin, het Udenhouts Mariakapelletje en het Vredesmonument in Kaatsheuvel.

De gids laat je verder sporen uit het verleden zien zoals bomkraters en een loopgraaf. Natuurlijk komt ook de natuur volop aanbod en hoor je meer over het kappen van het bos ten behoeve van het stuifzandherstel. Dit laatste brengt overigens ook gevaren met zich mee… Namelijk dat granaten bloot komen te liggen. De fietstocht – met soms een korte wandeling – duurt ongeveer drie uur en is 18 kilometer lang.

Wanneer en waar?
Deze fietstocht vindt plaats op donderdag 24 mei van 13.30 tot ongeveer 16.30 uur en start bij de parkeerplaats van Landgoed Bosch en Duin, Schoorstraat 50 in Udenhout.

Meer informatie en aanmelden
Kosten: € 7,50 voor volwassenen en € 5 voor kinderen vanaf 9 jaar.
Vooraf aanmelden is nodig. Op die manier ben je verzekerd van de aanwezigheid van voldoende gidsen.
Vanwege de veiligheid kunnen alleen kinderen vanaf 9 jaar meefietsen en bestaat een fietsgroep uit maximaal 15 personen.
Graag een kwartier voor aanvang aanwezig zijn, zodat de groep op tijd kan vertrekken.
We gaan ervan uit dat iedereen met eigen fiets komt. Eventueel kun je een fiets huren bij camping De Duinhoeve (www.duinhoeve.nl) of bij De Rustende Jager (www.de-rustende-jager.nl).

Meld je aan via de activiteitenkalender www.np-deloonseendrunenseduinen.nl.
Deze activiteit wordt verzorgd door IVN Brabant, bereikbaar op 088 500 3110 of brabant@ivn.nl.

Over IVN
IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

Noot voor de redactie
Voor meer informatie, aanvullend fotomateriaal en persverzoeken kunt u contact opnemen met Marion de Cocq van IVN Brabant, 06-48622415 of m.de.cocq@ivn.nl.

Bijgaande foto is voor éénmalig gebruik rechtenvrij te gebruiken.

Vooraf aanmelden via de website is noodzakelijk in verband met de inzet van voldoende gidsen. Deze informatie gelieve geheel over te nemen uit het persbericht om teleurstellingen te voorkomen.

< Back to EDoP events map