Netherlands – 26 May 2019 – Liske van Ekerschot, markant en spraakmakend’

Liske van Ekerschot, markant en spraakmakend’

Date and Time
Duration:2 hours
Organiser:IVN Limburg
Location:Netherlands
Buitencentrum De Pelen

map

Liske van Ekerschot, markant en spraakmakend’

Onder het thema “Ontdek onze natuurschatten”, kun je op 24…

View event details

Link:www.natuurparkenlimburg.nl/np/de-groote-peel/agenda?event=1050&r=36&p=1

Onder het thema “Ontdek onze natuurschatten”, kun je op 24 en 26 mei a.s. in Nationaal Park De Groote Peel deelnemen aan de speciaal voor deze Dag van het Nationaal Park georganiseerde activiteit: ‘Liske van Ekerschot, markant en spraakmakend’. Tijdens deze wandel-excursie staat het vertellen over de geschiedenis van Nationaal Park De Groote Peel centraal. Het gaat over mensen die dicht bij De Groote Peel hebben geleefd en hier hun turven hebben gestoken, en waarvan de nazaten nog steeds een band hebben met het gebied. Ook wordt ingegaan op hoe dit het landschap gevormd heeft. Het verhaal dat centraal staat tijdens deze excursies wordt door de ervaren peelgids, Gerard Smeets, die deze excursies organiseert als volgt omschreven:

In de prachtige setting van NP De Groote Peel neemt de verteller u mee. Naar de plek waar het allemaal begon. De jonge vader die in 1813 gedroogde turven komt ophalen. Het is een waar gebeurde geschiedenis van mensen die leefden aan de rand van de Groote Peel. Die hier hun turven kwamen steken. Het verhaal begint in 1813 en eindigt in 1913. Het is waar gebeurd, waarbij de schat van Nationaal Park De Groote Peel centraal staat, namelijk: ‘Het zwarte goud’.

Op zes locaties in de prachtige natuur hoort u een deel van een meeslepend, ontroerend en wonderlijk verhaal. Een verhaal vol onverwachte wendingen. Over liefde, voorspoed en geluk die omslaan in periodes van in diep verdriet. Maar telkens weer vinden de personages de bewonderingswaardige kracht om verder te gaan. En ze hervinden het geluk. Ga jij met me mee om dit geluk te ervaren en de schat van dit Nationaal Park te beleven? Mis het niet!

Meld je dan aan door te mailen naar gerard@smeets.pro of te bellen naar 0495 49 30 08.

< Back to EDoP events map